Waarom samenwerken met een Social Influencer? - DutchFamilyWorks
887
page-template-default,page,page-id-887,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

SAMENWERKEN MET EEN

SOCIAL MEDIA INFLUENCER

WAAROM ZOU JE EEN SAMENWERKING AANGAAN MET EEN SOCIAL MEDIA INFLUENCER? EN WAT DOET EEN INFLUENCER EIGENLIJK?

Feiten

  • 74% van de mensen wordt bij een aankoop beïnvloed door social media.
  • 81% van de mensen wordt beïnvloed door hun vrienden bij een beslissing om een aankoop te doen.
  • 31% van de internetaankopen worden beïnvloed door blogs/bloggers.

5 redenen om samen te werken met een (Social) Influencer:

  1. Earned advertising groeit en Social Influencers worden steeds populairder.
  2. Je bereikt een specifieke doelgroep dankzij Social Influencers.
  3. Je kunt verschillende samenwerkingen aangaan met Social Influencers. Denk aan lange termijn samenwerkingen, een eenmalige samenwerking of campagnematig werken.
  4. In vrijwel alle sectoren kun je influencer marketing inzetten.
  5. Je kunt de inzet van Social Influencers en je campagne goed meten.

Leestip!

 

Bovenstaande boek Je doet het toch wel gratis? is een interessant boek om te lezen als je wil weten hoe Influencer Marketing werkt en hoe je dit in kan zetten.

 

Het doel is om de marketeer en Influencer van de juiste informatie te voorzien, zodat er weloverwogen keuzes kunnen worden gemaakt voor het beste resultaat. Ze laten je zien welke opties er zijn, hoe de spelers in deze business zich gedragen en wat je moet doen om te scoren met je campagne. Ze halen cases en voorbeelden aan om te laten zien waar het mis ging, of welke (vaak dappere) keuzes er gemaakt zijn om succes te verzekeren. Dit boek is dan ook bedoeld voor marketeers en influencers (in spe) die succesvol willen zijn.

Wat is een Social Media Influencer eigenlijk? De definitie van een Social Media Influencer is: een persoon of een groep personen die een meer dan gemiddeld potentieel hebben om anderen te beinvloeden doordat zij veel communiceren (bloggen, vloggen, Social Media), zich centraal bevinden in een (sociaal) netwerk, hun grootte en overtuigende kracht.

Wil jij een bestemming, merk, product of bedrijf onder de aandacht brengen? Dan adverteer je anno 2020 bij blogs of je zet Social Media Influencers in. Waarom? Omdat je zo je naamsbekendheid kunt vergroten door het grote bereik wat Social Media Influencers hebben op hun blog en/of Social Media.

Social Media Influencers hebben een grote groep volgers opgebouwd en weten precies wat de doelgroep wil. Op deze manier kunnen ze het merk, product, bedrijf of bestemming heel goed onder de aandacht brengen. Ze hebben ook interactie met hun doelgroep en kunnen meteen vragen beantwoorden of goede tips weggeven.

Wanneer je samenwerkt met een Social Media Influencer kun je ook goed meten wat het bereik is geweest. Veel beter dan wanneer je offline een advertentie plaatst. Tevens kun je zien wat de interactie is (geweest) en kun je daar weer op voortborduren.

Houd bij het inzetten van een influencers wel rekening met de Reclame Code Commissie en maak goede afspraken.

Werk samen met Linda!

Linda was een van de eerst mamabloggers in Nederland. Vanaf 2010 is ze haar blog gestart en heeft in die jaren veel geleerd. Met grote brands heeft ze samengewerkt, meerdere blogs zijn viral gegaan en ze wordt regelmatig gebeld door de krant en radio om haar mening over een onderwerp te geven. In de loop der jaren is haar bedrijf, en haar blogs, een autoriteit geworden.